«La Feria de Abril representa la diversitat i la pluralitat de la societat catalana»

Entrevista con Pere Aragonès, President de la Generalitat

RAÍCES ANDALUZAS. Abril y principios de mayo es sinónimo de Feria. ¿Qué cree que perdería Catalunya si por algún motivo este evento desapareciera del calendario?

PERE ARAGONÈS. Es perdria una celebració on hi cap tothom, una celebració que transmet tota l’energia de la cultura andalusa i que representa la diversitat de Catalunya. Però per sort la Feria de Abril té una bona salut i no ha parat de créixer en les últimes dècades. Per tant, no tinc cap dubte que continuarà molts anys més.

R.A. ¿Qué imagen cree que se transmite de Catalunya en un evento como este?

P.A. Com deia abans, la Feria de Abril representa la diversitat i la pluralitat de la societat catalana. Catalunya és un país plural i divers, un país que inclou i escolta a tothom. I la Feria de Abril és una mostra d’això, una festa que transmet aquesta diversitat, aquest esperit de suma i inclusió sense fixar-se en l’origen de cadascú, aquesta voluntat de compartir el que la cultura andalusa aporten a la societat catalana.

R.A. Para muchos catalanes, la Feria de Abril es algo muy ajeno a su manera de ver la cultura y la vida. ¿Considera que la Feria es el reflejo de la Catalunya de hoy en día? 

P.A. Catalunya és la seva gent. Això vol dir la Feria de Abril és el reflex de la societat catalana, de la mateixa manera que ho és el Sant Jordi i totes les festivitats que es fan al país. La diversitat qe Catalunya ens enriqueix i ens enforteix, i ens hem de sentir orgullosos d’aquesta diversitat que tenim. Per això, sempre dic que cal treballar pel conjunt del país, per la Catalunya sencera i per construir un futur de prosperitat i llibertat per a tothom. 

R.A. La Feria de Abril de Catalunya celebró el año pasado su 50 edición con notable éxito en cuanto al número de asistentes. ¿Piensa que la Feria debería seguir creciendo o eso haría que perdiera parte de su idiosincracia?

P.A. La historia d’èxit de la Feria de Abril de Catalunya en aquests 50 anys s’explica per la capacitat que ha tingut de créixer a partir de sumar i obrir-se a tota la ciutadania. I crec que aquest és el camí que ha de continuar fent perquè més i més gent s’hi acosti i descobreixi aquesta festa.

R.A. En esta edición de la Feria de Abril volvemos a estar en periodo electoral como ha pasado muchas veces y el Real será un gran escaparate para los políticos. ¿Considera que es un buen lugar para captar las inquietudes de la ciudadanía?

P.A. Per suposat. Visitar la Feria de Abril, igual que visitar les festes de qualsevol indret de Catalunya, és un bon lloc per estar en contacte amb la ciutadania i copsar les seves preocupacions. Però això cal fer-ho sempre, no només quan hi ha eleccions. I jo puc dir amb orgull que com a president he vingut cada any a la Feria de Abril i he tingut la sort de conéixer aquesta festa i de parlar amb molta gent i moltes entitats que hi participen.

R.A. Supongo que habrá visitado el Real con anterioridad. ¿Qué inquietudes le trasladan las personas que forman parte de las entidades y hermandades andaluzas que participan en ella?

P.A. Em traslladen preocupacions i inquietuds de tot tipus. Però el que comparteixen totes aquestes persones que se m’acosten és que em demanen que treballi pel conjunt de la ciutadania, sense deixar ningú enrere i que es tingui en compte aquest teixit associatiu que representa la cultura andalusa.

artículos similares

Publicidadspot_img

Más leído